Klubbens instruktörer

Här kan du lära känna klubbens instruktörer

Lotta How

Heter jag och är valp och allmänlydnads instruktör. Har nyligen gått utbildning till speialsöks instruktör. Jag är en av klubbens avtalsinstuktörer. Jag har tävlat i lydnad och bruks. Mitt stora intresse är hundar och människor, jag har den stora förmånen att få jobbar med båda. Själv har jag en Schäfer Delling som jag tränar med i allt vi tycker är kul nu ska vi sattsa på IGP. Jag har även 2 Pudlar Ally och Freja som älskar att bara få hänga med på alla våra upptåg, dom tränas inte så effektivt i nuläget. Jag har kennel Nessagården´s och Ally har haft två kullar med 3 underbara valpar. Freja har fått sin första kull nu :-)

Till vardags jobbar jag i eget företag med personlig utveckling och hjälper människor som hamnat lite fel i livet att hitta tillbaka på rätt väg igen.

Hoppas vi träffas på kurs :-)


Maria Rydberg

Jag gick min instruktörsutbildning för många år sedan här på Falu BK och har nu börjat ha kurser igen bla.valp, allmänlydnad och allmänlydnad fortsättning.
Jag har haft flera hundar, men det är mina schäfrar jag har tävlat med, elitspår, lite sök, lydnad och rally lydnad. Har även hållt på med räddningssök.
Jag har tidigare jobbat som lärare, men är nu pensionär, sedan något år tillbaka.

Ser fram emot att träffa dig på kurs :-)

Tina Skyllbäck

Jag gick med i Brukshundklubben i början av 80- talet när jag skaffade min första egna hund. Då var jag mycket flitig och tränade och tävlade i spår och lydnad. Så kommer tiden med familj och barn och eftersom jag vill kunna ge mina hundar ett aktivt liv så fanns det ingen hund i mitt liv i ca 15 år. För 10 år sedan var tiden mogen att börja med hund igen och min fina colliekille Kim kom in i våra liv. 5 år senare blev det en colliekille till som heter Nino. Vi ägnar oss åt spår, sök, lydnad och rallylydnad. För tre år sedan utbildade jag mig till instruktör och håller nu grundkurser valp och allmänlydnad.

Kan även hålla rallykurs om det behövs.

Hoppas vi ses på någon kurs framöver

Helene Elgemyr

Utbildad instruktör sedan 1995. Läste sedan vidare till Lärare i hundtjänst 1999 och har sedan dess pysslat med utbildning av så väl hund och hundägare som instruktörer och ledare. Och mig själv, förståss! Det finns ju så mycket att lära. Har jag i dagsläget Bordercollies och Jämthundar men har tidigare även haft andra raser så som Golden och Aussie. Jag jobbar med mina hundar både praktiskt (allmänlydnad, jakt, vallning) och på tävlingsbanan och tycker det är viktigt med ett gott samarbete, en god förståelse för varandra och en behaglig trygg relation. Min passion ligger främst i tävlings och momentsutbildning men känner också starkt för att vardagslivet med hunden är bra . Att vi med våra hundar kan ha ett fungerande och roligt liv tillsammans i vilken form det än må vara är härligt.
    Kan jag bidra till det så gör jag det gärna på en kurs.


Lotta Sundström

Jag är SBK lärare i allmänlydnad och rallylydnad och utbildar instruktörer för distriktets klubbar.

När jag inte är på klubben och tränar mina hundar så jobbar jag som Kognitiv Beteendeterapeut. Jag nyfiken och vill förstå varför vi gör som vi gör. Detta gäller också varför hundarna gör som de gör och vad som händer mellan människa o hund och mellan instruktör o kursdeltagare. När vi förstår mer så kan vi också lära oss hur vi kan få detta samarbete att fungera bättre. 

På Falu BK har jag mest Grundfärdighetskurser. Där jobbar vi med grunderna i hur vi lär hunden och de beteenden som är grunden för vårt fortsatta liv tillsamman med hunden både på tävling och till vardags.

Hemma har jag en Engelsk Springer Spaniel som är pensionär och en Sheltie som jag tävlar agility och tränar rallylydnad och viltspår med.

                   Ser fram emot att få träffa Dig!

Anna Isaksson

Jag har varit medlem i FBK sedan 2010 då jag skaffade min första rottweiler Hans och utbildade mig till allmänlydnadsinstruktör 2018 efter att ha gått som hjälpinstruktör under några år. Här på klubben håller jag mest kurser i allmänlydnad, från valp till fortsättningskurs. Är även utbildad tävlingssekreterare sedan 2012 och hjälper då till att anordna tävlingar i bruks och lydnad.

Här hemma har jag nu Nederlandse Kooikerhondje som jag tränar och tävlar med i lite olika grenar, mest rallylydnad och spårarbete i olika former just nu. Vi åker även runt på en del utställningar. Jag vill gärna bidra till att Du får ett roligt, aktivt liv med din hund.

Hoppas vi ses på kurs framöver!Sara Nyberg Hansson

Har hängt på Falu brukshundsklubb och är medlem sedan 2011. Gått bredvid som hjälpinstuktör under några år och 2018 blev jag färdig hundinstruktör inom allmänlydnad. Håller även rallylydnads kurser på klubben. Är avtalsinstruktör.

Jag har tre portugisiska vattenhundar som tränar bla rallylydnad, lydnad, spår, drag, agility och rasens egna specialitet vattenprov. Tävlar gör jag och hundarna i rallylydnad och vattenprov.

Är även aktiv inom rasklubben för portugisisk vattenhund inom avel och hälsa, är domare för vattenprov och föder även upp portisar i liten skala. 

Ser fram emot att träffa dig och din hund på en kurs eller träning på klubben!


Sandra Lindqvist

Sandra Lindqvist Har under min gymnasietid läst till hundförare och är nu färdig SBK instruktör och kan hålla valp- och allmänlydnad kurser. För tillfället är det agilitykurser som jag håller mest. Jag har en hund som är en korsning mellan collie/border collie och vi tränar och tävlar främst agility ovh rallylydnad. När du går kurs hos mig så prioriterar jag förståelse, tydlighet och att vi har kul!

Hoppas vi ses!

Pia Elmqvist

Fick min första hund när jag var 16 år, en labrador. Nu är jag 61 och det har funnits många hundar genom livet. Labradorerna har följt med i många år, men framförallt har det varit många rena jakthundar. Nu har jag min tredje schäfer, en tik på två år som jag tränar sök och lydnad med. Har aldrig tävlat, men börjar fundera på om det kanske är dags nu, det är aldrig för sent att börja. 

Min grundfilosofi med hundar är att lägga väldigt mycket tid på valpen och unghunden för att skapa en relation och kontakt som bär genom livet. Har man skapat den finns det en bra och stabil grund oberoende av vad man vill göra med sin hund framöver.

Ser fram emot att träffa dig och din valp/unghund

på kurs framöver. Pia