Ordförande har ordet

Ordförande har ordet

 

Nu har första halvåret på 2018 gått och vi kan reflektera över hur det har gått.

Mycket ser bra ut. Vi har haft ett stort antal kurser vilket gör att vi har fått ett antal nya medlemmar. Det känns som att det var ett par år sedan det var så stor kursverksamhet. Dessutom har vi hela tiden nya som vill gå kurs och hör av sig till klubben. Jätteroligt.

Tävlingarna går som planerat. Hittills har en Agility, en rally, en lydnad samt en brukstävling hållits på klubben. Den 7- 8 juli var vi medarrangörer för Lag- SM i Rally tillsammans med Gagnef- Floda. Tävlingarna hölls på Insjöns Idrottsplats och det var ca 350 startande ekipage. Mycket att göra men de tävlande var mycket nöjda med tävlingarna.

So far so good. Det finns farhågor för framtiden. För att kunna driva en ideell förening så måste vi ha en ekonomi som håller. Våra inkomster kommer från kurs respektive tävlingsverksamhet. För att kunna arrangera det så behöver vi ha medlemmar som ställer upp.

Dessutom krävs skötsel av fastighet och mark. Lekplatsen måste restaureras eller tas bort, vägen behöver fyllas med sand för att få bort gropar, slyn växer, altanen ska fixas, huset behöver målas etc. etc.

Det är därför jag försöker tänka 2- 3 år framåt. Om de som idag är tävlingsledare instruktörer eller liknade inte vill längre. Vilka kan ta över?

Kan du tänka dig att hjälpa till, ta något ansvarsområde eller utbilda dig så hör av dig.

Ställ frågan till dig själv: Hur vill jag att klubben ska vara om några år?

Nej nu släpper vi dysterheten och ser fram mot ungdomsläger och sommarläger.

Glöm nu inte att komma på dessa.

Ha nu en fortsatt skön sommar

Tina